ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 28 - ΡΟΔΟΣ - 85100
ΤΗΛ: 22410-27600 - 22410-24328 / FAX: 22410-23462

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το "Cairo Palace" κατασκευάστηκε το 1955 και αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο μεταπολεμικό ξενοδοχείο, Α' κατηγορίας, της Ρόδου και μόλις το δεύτερο στην πόλη, μετά το ιστορικό "Ξενοδοχείο των Ρόδων".

Ιδρυτής και πρωτεργάτης της κατασκευής υπήρξε ο Νικόλαος Καπετανάκης, και μέτοχοι οι κοντινοί συγγενείς του Ιωάννης Γεργατσούλης και του Νικόλαος Παπαγεωργίου, που επένδυσαν τους μόχθους μιας ζωής για να δουν τους πρώτους τουρίστες, μετά τον πόλεμο, στη Ρόδο.

Άρχισε να κατασκευάζεται το 1950 και ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο και μεράκι πέντε χρόνια αργότερα. Λειτούργησε την ίδια χρονιά σαν ξενοδοχείο με το όνομα "Cairo Palace", προς τιμήν του τόπου που φιλοξένησε για ένα μεγάλο διάστημα τον Νικόλαο Καπετανάκη και την οικογένεια του και αποτέλεσε την όαση του Καΐρου μέσα στην φτώχια που ζούσε η Ρόδος τα μεταπολεμικά χρόνια. Χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες φιλοξενήθηκαν στο «Cairo Palace».
Η Ρόδος έγινε ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο γνωρίζοντας εποχές πλούτου και ευμάρειας και το «Cairo Palace» έγινε συνώνυμο της φιλοξενίας και του ποιοτικού τουρισμού και χαρακτηρίστηκε σαν ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, αφήνοντας ιστορία με τις λαμπρές δεξιώσεις, τους χορούς και τις προσωπικότητες που το επισκέφθηκαν.

Με την πάροδο των δεκαετιών το επιβλητικό ξενοδοχείο "Cairo Palace" γέρασε και έχασε την αίγλη των περασμένων ετών.

Η αλλαγή της πορείας του ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να διατηρηθεί το όνομα και η ιστορία του κτιρίου αυτού.
Το 1990 αρχίζει να χτίζεται το νέο όνειρο, πάνω στα θεμέλια του παλιού, το Εμπορικό Κέντρο Ρόδου "Cairo Palace", που γίνεται το μοναδικό εμπορικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, διαθέτοντας συνολικά 30 καταστήματα (17 - 200 τ.μ.) και 20 γραφεία (80- 220 τ.μ.)

Χάρις τη νέα του πρωτιά, τη μεγάλη επένδυση των μετόχων της εταιρίας και τα πρωτότυπα σχέδια ανακατασκευής του αρχιτέκτονα Μιχάλη Μαυρολέων, το "Cairo Palace" ξαναγεννιέται ανακτώντας την παλιά του αίγλη. Γίνεται το πιο εμπορικό σημείο στην πόλη της Ρόδου, όχι μόνο για τους Ροδίτες, αλλά και για ξένους επισκέπτες του "σμαραγδένιου νησιού", δίνοντας ζωή και κίνηση στην Εθελοντών Δωδεκανησίων και αυξάνοντας την εμπορικότητα της Εθνάρχου Μακαρίου.

Στα χρόνια της λειτουργίας του, το Εμπορικό Κέντρο "Cairo Palace" φιλοξένησε και φιλοξενεί στους χώρους του μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες, πολυεθνικές εταιρίες, ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές και αεροπορικές εταιρίες, δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστές "αλυσίδες" και επώνυμα εμπορικά καταστήματα, επώνυμους δικηγόρους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σήμερα η φιλοσοφία του Cairo Palace παραμένει πρωτοπόρος στον χώρο των επιχειρήσεων. Η σύγχρονη ζωή έχει επιβάλει την συγκέντρωση εμπόρων και επαγγελματιών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα τα οποία να χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική λειτουργικότητα και ομοιογένεια. Το εμπορικό κέντρο Ρόδου "Cairo Palace" ακολουθεί τις εξελίξεις της σύγχρονης ζωής ανανεώνοντας την εικόνα του και έχοντας το προνόμιο να βρίσκεται στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης.

Αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης για εκατοντάδες ανθρώπους, που ψωνίζουν από τα καταστήματα του ή βρίσκονται για δουλειά σε κάποιο από τα γραφεία ή στην τράπεζα ή ασφαλίζονται ή επενδύουν στο χρηματιστήριο ή απολαμβάνουν τον καφέ του στην "πλατεία" του εμπορικού κέντρου.